
تیم ملی وزنه برداری زنان و مردان ایران با 14 ورزشکار (10 مرد و چهار زن) در قالب سه کاروان به رقابت های جهانی 2019 تایلند اعزام شد. تاکنون در بخش زنان مسابقات سه دسته برگزار شده و در بخش آقایان نیز سه وزنه بردار مرد ایران در 2 دسته 55 و 89 کیلوگرم به روی تخته رفتند. هر چند که این رقابت ها تجربه نخست زنان ایرانی بود اما در بخش مردان ایران در 2 وزن 2 مدال نقره و یک برنز توسط «حافظ قشقایی» و «علی میری» کسب شده است.
امروز نیز «پریسا جوانفکریان» در دسته 87 کیلوگرم زنان و «کیانوش رستمی» و «سیدایوب موسوی» در دسته 96 مردان به روی تخته می روند؛ جوانفکریان در دسته C زنان رقابت می کند و رستمی و موسوی در دسته A هستند.
در چند سال گذشته رقابت های دسته 96 کیلوگرم مردان برای ایران جذاب بود زیرا در این دسته «سهراب مرادی» قهرمان جهان و المپیک بی رقیب به شمار می رفت و وزنه زدن او با رکورد شکنی های مستمر ادامه داشت. وی در یک ضرب و 2 ضرب این دسته یکی از رکوردداران به شمار می رود.
اما امیدهای ایران در این بخش برای کسب مدال طلا زمانی کمرنگ شد که اواخر خردادماه 98 خبر مصدومیت مرادی زیر وزنه 200 کیلوگرمی منتشر شد. البته مرادی کمتر از یک ماه به تمرینات برگشت اما مجددا مصدوم شد و برای درمان کتف از طرف کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به آلمان اعزام شد و مسابقات جهانی را از دست داد.
با وجود مصدومیت مرادی، «کیانوش رستمی» دیگر عنوان دار جهان و المپیک به این رقابت ها اعزام شده اما وی کار سختی در تایلند دارد. در این دسته 11 ورزشکار حضور دارد که «تیان تائو» چینی با 400 کیلوگرم و «فارس ابراهیم الباخ» قطری و «جاناتان ریواز» از کلمبیا با 395 کیلوگرم در جایگاه اول تا سوم قرار دارند. ایوب موسوی 392 کیلوگرم و کیانوش رستمی 390 کیلوگرم 2 وزنه بردار ایران در این دسته به شمار می روند. رکورد ورودی «ایلن ایلیا» وزنه بردار نامدار قزاقستانی نیز 380 کیلوگرم است.
وزنه بردار چینی که تیرماه رکورد سهراب مرادی را در حرکت 2 ضرب با مهار وزنه 231 کیلوگرمی شکست مهمترین شانس مدال طلای این دسته به شمار می رود. وی در المپیک ریو 2016 رقیب کیانوش رستمی بود اما به مدال نقره رسید.
بدون شک کیانوش امروز باید در آزمون جهانی تایلند برای اثبات متفاوت بودن خود از دیگر ملی پوشان، باید عملکرد خاصی داشته باشد. عملکردی که مانند المپیک 2016 ریو وی را در سکوی نخست قرار دهد. بدون شک آزمون تایلند برای رستمی حیاتی است وی که سودای حضور در توکیو 2020 را در سر دارد باید در این آزمون نمره قبول کسب کند. رستمی اگر در جهانی تایلند نتواند به رکوردهای سهراب مرادی نزدیک شود به طور حتم برای حضور در المپیک کار سختی را خواهد داشت. سهراب مرادی با توجه به پشت سر گذاشتن مصدومیتش تا چند هفته دیگر به تخته باز خواهد گشت.
رقابت نمایندگان ایران در دسته 96 کیلوگرم مسابقات قهرمانی 2019 جهان، از ساعت 18 به وقت محلی و از ساعت 14 و سی دقیقه به وقت تهران آغاز می شود.