ماجرای تبلیغ روغن خوراکی سه کاره در صداوسیما چیست؟ | وزارت بهداشت: صداوسیما روغنی را تبلیغ کرده که تاییدشده نیست!

ماجرای تبلیغ روغن خوراکی سه کاره در صداوسیما چیست؟ | وزارت بهداشت: صداوسیما روغنی را تبلیغ کرده که تاییدشده نیست!
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: سازمان ملی استاندارد هیچگونه تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است و این عبارت که باعث القاء شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرف کنندگان شده است، به هیج وجه مورد تایید نیست.
ماجرای تبلیغ روغن خوراکی سه کاره در صداوسیما چیست؟ | وزارت بهداشت: صداوسیما روغنی را تبلیغ کرده که تاییدشده نیست!

روغن مایع به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی در خصوص روغن سه کاره ای که تبلیغ می شود، بیان کرد: کاربرد انواع روغن ها و چربی های خوراکی عبارت است از پخت و پز، سالاد و سرخ کردن و برای انتخاب مناسب باید پروفایل یا ترکیبات هر روغن را بسته به نوع کاربرد آن در نظر گرفت.
وی افزود: برای روغن های خوراکی با کاربردهای مختلف، استانداردهای ملی جداگانه تدوین شده است. در حال حاضر استانداردی برای روغن خوراکی با سه کاربرد «پخت و پز، سالاد و سرخ کردنی» با عنوان روغن سه کاره وجود ندارد. برای روغن هایی که طبق استاندارد ملی کاربرد آنها برای پخت و پز و سالاد بوده، استفاده از عبارت هایی مانند سرخ کردن ملایم یا تفت دادن هم ممنوع است.

سازمان ملی استاندارد تاییدیه نداده است دکتر عبداللهی تاکید کرد: روغن سرخ کردنی با نام تجاری «اولترا هایلی» با عنوان روغن سه کاره که در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تبلیغ شده، ضمن اینکه سازمان ملی استاندارد ایران هیچگونه تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده و این عبارت که باعث القاء شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرف کنندگان شده است، به هیج وجه مورد تایید نیست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مشخصات درج شده بر روی فرآورده روغن سرخ کردنی با نام تجاری «اولترا هایلی» محصول واحد تولیدی طبیعت سبز پارس کهن با استاندارد ملی ایران به شماره 4152 با عنوان «روغن سرخ کردنی- ویژگی ها و روش های آزمون» کاملا مغایرت دارد. همچنین بر اساس مکاتبات سازمان های نظارتی از جمله سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو مبنی بر عدم انطباق این روغن با ضوابط و استانداردهای سازمان های فوق از پخش سراسری آن جلوگیری شده است.
وی خاطرنشان کرد: انواع روغن های مایع از جمله سویا، آفتابگردان، کانولا و مخلوط این روغن ها باید با نام روغن مایع مخلوط (مورد مصرف برای پخت و پز و سالاد )، روغن مخصوص خانوار (مورد مصرف برای پخت و پز) و روغن سرخ کردنی (مورد مصرف سرخ کردن) در برنامه های آموزشی از طریق رسانه ها به جامعه معرفی شوند.

ویژگی روغن های مختلف این مسئول درباره ویژگی روغن ها توضیح داد: روغن ها و چربی ها دارای نقش های متعدد در بدن هستند از جمله غنی ترین منبع انرژی در بدن (هر یک گرم چربی حدود 9 کیلو کالری انرژی)، پیش ساز برخی هورمون ها، مانع از هدر رفتن حرارت بدن و جلوگیری کننده از نفوذ سرما به بدن و تامین کننده ویتامین های محلول در چربی مانند K,E,D,A هستند اما برای تعیین مقادیر چربی و روغن مصرفی باید فاکتورهایی از قبیل سن، جنس و فعالیت روزانه بــرای تعیـیـن مقدار انرژی مورد نیاز در نظر گرفته شود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: روغن ها و چربی های خوراکی به دو گروه حیوانی و گیاهی تقسیم می شوند؛ روغن حیوانی شامل، کره، روغن ماهی، پیه و دنبه و روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو، کلزا و پالم است.
وی بیان کرد: استانداردهای مصرف روغن در جیره غذایی با توجه به درصد چربی موجود در سایر مواد غذایی مورد مصرفی فرد نظیر گوشت، تخم مرغ و لبنیات است و مطالعات متعدد بر نوع روغن مصرفی، میزان اسیدهای چرب اشباع، غیر اشباع و ترانس تاکید دارد.

روغن سرخ کردنی برای مصارف دیگر مناسب نیست به گفته دکتر عبداللهی افزایش کلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند برخی سرطان ها، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون، توصیه می شود به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد از روغن های مایع کلزا، زیتون و روغن آفتابگردان در حد اعتدال مصرف شود.
وی ادامه داد: روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است، به روغن جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد. به شرط اینکه از مصرف بیش از حــد روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و کاربردی از انواع روغن و چربی ها پرهیز شود.
دکتر عبداللهی با تاکید بر اینکه روغن مخصوص سرخ کردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز، سالاد و روی برنج مناسب نیست، گفت: اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ کردن ناچیز است. در صورت در دسترس نبودن روغن سرخ کردنی، روغن نیمه جامد مناسب تر از روغن های مایع برای سرخ کردن است. چون حرارت دادن زیاد روغن ها باعث کدر شدن، قهوه ای شدن، دود کردن و سوختن آنها می شود و تهدیدکننده سلامت است.

کد خبر 583870 برچسب ها

کلیدواژه های این خبر
سازمان غذا و دارو   انرژی   لبنیات   تجاری   سازمان ملی استاندارد   پنبه   کلزا   خانوار   کالری   خوراکی   هورمون   نظام جمهوری اسلامی ایران   تغذیه   ویتامین   آفتابگردان   روغن گیاهی   مصرف کننده   ترانس   کلسترول خون   روغن ماهی   سالاد   چربی   روغن خوراکی   واحد تولیدی   زیتون   پخت و پز   پالم   سرخ کردن   مکاتبات   محلول   عروقی   پیش ساز   واگیر   تفت   سرطان   آنلاین   مواد غذایی   وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی   بیماری های قلبی   ابتلا به بیماری   زهرا عبداللهی   روغن نباتی  
محتوای این خبر به صورت خودکار از «همشهری آنلاین» دریافت شده و «مخبرنیوز» بدون هیچ دخل و تصرفی آنرا باز نشر داده است. اگر به هر دلیلی احساس می کنید محتوای منتشر شده مطلوب نیست، خواهشمند است با استفاده از این لینک ما را مطلع نمایید تا بدون درنگ آنرا حذف نماییم.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه مخبرنیوز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

اخبار مرتبط
چه نوع روغنی مصرف کنیم؟
صدا و سیما
آیا روغن ذرت باعث کاهش کلسترول خون می شود؟
نامه نیوز
مردان با مصرف این مواد غذایی به استقبال کرونا می روند
ساعت 24
زیتون ضامن سلامت مغز
رکنا نت
کدام روغن های خوراکی بهتر است
انتخاب
افزایش کلسترول خون چه خطراتی به همراه دارد
پزشکان بدون مرز
بهترین و بدترین روغن ها برای سلامتی شما
جام جم آنلاین
جامد یا مایع؛ کدام روغن های خوراکی بهتر است؟
میزان
خطرات افزایش کلسترول خون/کدام روغن های خوراکی بهتر است
مهر نیوز
تقلبی به نام روغن سه کاره خوراکی
اتاق خبر
روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد
پانا
روغن سه کاره خوراکی تقلبی است
خبرآنلاین
استفاده از روغن های مایع کلزا، زیتون و آفتابگردان به جای روغن حیوانی
مرور نیوز
روغن خوراکی سه کاره مورد تایید وزارت بهداشت نیست
مهر نیوز
وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد
ایسنا
روغن خوراکی تبلیغ شده در صداوسیما با عنوان «روغن سه کاره» مورد تائید نیست
خبرگزاری ایلنا
اصول تغذیه در دوران نقاهت کرونا
صدا و سیما
مارگارین تهیه شده از روغن پالم (نخل) بدون و ترانس و انتخابی سالم تر
جام جم آنلاین
توصیه های کاربردی برای حفظ سلامتی قلب
نصف جهان
افزایش قیمت روغن خوراکی موجب افزایش مصرف روغن های حیوانی شده است/مصرف بیش از حد روغن دنبه ریسک سکته قلبی و مغزی را افزایش می دهد
خبرگزاری ایلنا
مراقبت تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا ضروری است
ایرنا
با استفاده از روغن های غیراشباع در سرخ کردن غذا ممکن است به بدن آسیب برسانید
جام جم آنلاین
با معجزات نخود فرنگی آشنا شوید
اقتصاد نیوز
شگفت انگیزترین فواید مصرف نخود فرنگی
شیعه نیوز
45 ساله ها حتما این 20 ماده غذایی را مصرف کنند
همشهری آنلاین
روغن خوراکی سه کاره استاندارد نیست
خبرگزاری ایلنا
بهترین روغن برای سلامتی کدام است؟
پارسینه
باید و نبایدهای مصرف روغن
آریا
باید و نبایدهای مصرف روغن در سلامتی انسان
شیعه نیوز
آنچه در مورد مصرف انواع روغن باید بدانید | بهترین و بدترین روغن ها
همشهری آنلاین
کدام روغن ها ناسالم و خطرناک هستند؟
مشرق نیوز
چه روغن هایی در بازار ایران "ناسالم و خطرناک" هستند؟/ تراریخته بودن بیش از 90 درصد "روغن های مایع"
تسنیم
تراریخته بودن بیش از 90 درصد "روغن های مایع"
تابش کوثر
چه روغن هایی در بازار ایران "ناسالم و خطرناک" هستند؟
خبرآنلاین
تقویت شیر مادر، راهکارهای موثر
نی نی بان
خوراکی های مفید برای سلامت قلب
اقتصاد نیوز
با این روش ها قلب خود را سالم نگه دارید
افق تازه
موادغذایی مفید برای سلامت قلب
شفا آنلاین
چه بخوریم که قلب سالم بماند؟
آریا
توصیه های تغذیه ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری های قلبی
سایت جماران
اخبار مرتبط
bltصدا و سیما : چه نوع روغنی مصرف کنیم؟
bltنامه نیوز : آیا روغن ذرت باعث کاهش کلسترول خون می شود؟
bltساعت 24 : مردان با مصرف این مواد غذایی به استقبال کرونا می روند
bltرکنا نت : زیتون ضامن سلامت مغز
bltانتخاب : کدام روغن های خوراکی بهتر است
bltپزشکان بدون مرز : افزایش کلسترول خون چه خطراتی به همراه دارد
bltجام جم آنلاین : بهترین و بدترین روغن ها برای سلامتی شما
bltمیزان : جامد یا مایع؛ کدام روغن های خوراکی بهتر است؟
bltمهر نیوز : خطرات افزایش کلسترول خون/کدام روغن های خوراکی بهتر است
bltاتاق خبر : تقلبی به نام روغن سه کاره خوراکی
bltپانا : روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد
bltخبرآنلاین : روغن سه کاره خوراکی تقلبی است
bltمرور نیوز : استفاده از روغن های مایع کلزا، زیتون و آفتابگردان به جای روغن حیوانی
bltمهر نیوز : روغن خوراکی سه کاره مورد تایید وزارت بهداشت نیست
bltایسنا : وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد
bltخبرگزاری ایلنا : روغن خوراکی تبلیغ شده در صداوسیما با عنوان «روغن سه کاره» مورد تائید نیست
bltصدا و سیما : اصول تغذیه در دوران نقاهت کرونا
bltجام جم آنلاین : مارگارین تهیه شده از روغن پالم (نخل) بدون و ترانس و انتخابی سالم تر
bltنصف جهان : توصیه های کاربردی برای حفظ سلامتی قلب
bltخبرگزاری ایلنا : افزایش قیمت روغن خوراکی موجب افزایش مصرف روغن های حیوانی شده است/مصرف بیش از حد روغن دنبه ریسک سکته قلبی و مغزی را افزایش می دهد
bltایرنا : مراقبت تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا ضروری است
bltجام جم آنلاین : با استفاده از روغن های غیراشباع در سرخ کردن غذا ممکن است به بدن آسیب برسانید
bltاقتصاد نیوز : با معجزات نخود فرنگی آشنا شوید
bltشیعه نیوز : شگفت انگیزترین فواید مصرف نخود فرنگی
bltهمشهری آنلاین : 45 ساله ها حتما این 20 ماده غذایی را مصرف کنند
bltخبرگزاری ایلنا : روغن خوراکی سه کاره استاندارد نیست
bltپارسینه : بهترین روغن برای سلامتی کدام است؟
bltآریا : باید و نبایدهای مصرف روغن
bltشیعه نیوز : باید و نبایدهای مصرف روغن در سلامتی انسان
bltهمشهری آنلاین : آنچه در مورد مصرف انواع روغن باید بدانید | بهترین و بدترین روغن ها
bltمشرق نیوز : کدام روغن ها ناسالم و خطرناک هستند؟
bltتسنیم : چه روغن هایی در بازار ایران "ناسالم و خطرناک" هستند؟/ تراریخته بودن بیش از 90 درصد "روغن های مایع"
bltتابش کوثر : تراریخته بودن بیش از 90 درصد "روغن های مایع"
bltخبرآنلاین : چه روغن هایی در بازار ایران "ناسالم و خطرناک" هستند؟
bltنی نی بان : تقویت شیر مادر، راهکارهای موثر
bltاقتصاد نیوز : خوراکی های مفید برای سلامت قلب
bltافق تازه : با این روش ها قلب خود را سالم نگه دارید
bltشفا آنلاین : موادغذایی مفید برای سلامت قلب
bltآریا : چه بخوریم که قلب سالم بماند؟
bltسایت جماران : توصیه های تغذیه ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری های قلبی




 |  درباره ما |  ارتباط با ما |  تبلیغات |  آخرین پستها |  تیتراخبار |  خبرگزاریها |  صفحه اصلی | 

مخبر جامعترین و بزرگترین سایت جمع آوری اخبار ایران می باشد که توسط موتور هوشمند جمع آوری و پیش پردازش اخبار هزاران فید خبری را جمع آوری نموده و در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
مخبر هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده نخواهد داشت.