

شهرداری تهران در بودجه امسال یک گام به سوی شفافیت برداشته و برای خدماتی که شهرداری به مردم و نهادهای ساکن در شهر می دهد، بهایی تعیین کرده است که البته خود آن را می پردازد. حسن این کار در این است که می توان بر اساس آن برای شهروندان روشن کرد که جزئیات هزینه اداره شهر چگونه است و اگر آنها عوارضی می دهند بدانند این عوارض در چه بخش هایی و در ازای چه خدماتی دریافت می شود.
در بخشی از بودجه ارائه شده به شورای شهر جدولی از خدمات آتش نشانی و بهای آن منتشر شده است، طبق لایحه بودجه ارائه شده به سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در قبال خدماتی که به شهروندان ارائه می دهد، مبالغ مشخصی دریافت خواهد کرد.
البته این مبالغ از شهروندان دریافت نخواهد شد بلکه صورتی از اقدامات به شهرداری اعلام می شود و شهرداری هم مطابق با آن، هزینه خدمات را پرداخت خواهد کرد.
به عبارتی شهرداری تهران در قبلا خدماتی که به مردم ارائه می کند، بهایی به سازمان های مرتبط پرداخت می کند که شهروندان اطلاع چندانی از آن ندارند و پیشتر هم به شکلی که در بودجه ارائه شده است، اعلام نشده بود. طبعا ممکن است بسیاری از مردم فکر کنند اعزام گروه های اطفای حریق یا مقابله با حوادث از سوی آتش نشانی صرفا یک وظیفه ذاتی است و شهرداری به جز هزینه کارکنان و خدمات ذیربط بهایی بابت این خدمات پرداخت نمی کند.
در جدول شماره یک (نرخ بهای خدمات عملیاتی) شهرداری بابت اعزام یک خودروی اطفای حقریق برای اطفای حریق به ازای یک ساعت یک میلیون و 287 هزار و 500 تومان به آتش نشانی پرداخت خواهد کرد. اما هزینه اعزام خودروی امداد و نجات به ازای هر دستگاه در ساعت 856 هزار و 250 تومان و هزینه اعزام یک دستگاه خودرو احتیاط حریق در هر ساعت537 هزار و 500 تومان و هزینه اعزام یک دستگاه خودرو احتیاط نجات، 356 هزار و 250 تومان است. اما در این میان هزینه اعزام خودروی تخلیه سوخت برقی 3 فاز به ازای هر ساعت 143 هزار و 750 تومان است که احتمالا در موتورخانه هایی که مخازن سوختشان مشکل پیدا کرده یا جایگاه های سوخت مورد استفاده دارد.
در جدول دیگری مربوط به نرخ بهای خدمات عملیاتی اگر سازمان آتش نشانی بخواهد یک پمپ تخلیه شش اینچی به محل سیل زده یا محیطی که آب گرفتگی دارد بفرستد بابت هر ساعت 350 هزار تومان از شهرداری دریافت خواهد کرد. آتش نشانی پمپ چهار اینچی را به ازای هر ساعت 325 هزار تومان ارائه می دهد و ارائه یک الکتروپمپ یا موتور پمپ 3 یا چهار اینچنی 81 هزار و 250 تومان برای شهرداری هزینه دارد.
آتش نشانی اگر یک خودروی تویوتا به محل حادثه اعزام کند 143 هزار و 250 تومان از شهرداری دریافت می کند و اگر موتورسیکلت اعزام کند 87 هزار و 500 بهای خدمات دریافت خواهد کرد. اعزام خودروی کاروان، چرثقیل نیمه سنگین و یا جرثقیل سبک به ترتیب، 375 هزار و 500 تومان، 3 میلیون و 750 هزار تومان و 375 هزار تومان فاکتور بهای خدمات در بر خواهد داشت که طبعا پرداخت آن با شهرداری است.
سازمان آتش نشانی بر مبنای جدول بهای خدمات آموزشی در لایحه بودجه ای که شهرداری به شورای شهر داده است و در صورت تصویب در شورای شهر اجرایی خواهد شد، شهریه های آموزش آتش نشانی را تعیین کرده است. بر اساس این جدول آتش نشانی در ازای آموزش «نجات در ارتفاع سطح 1» در 25 جلسه، یک میلیون و 456 هزار و 750 تومان شهریه دریافت خواهد کرد. شهریه آموزش دوره «تصادفات جاده ای سطح یک» هم برای 25 جلسه 2 میلیون 446 هزار و 75 تومان خواهد بود. دوره های «تهویه تاکتیکی» در 25 جلسه، «دستگاه تنفسی (تکنیک های جستجو و نجات)» در 25 جلسه، «آشنایی مواد خطرناک» در 25 جلسه و «رفتارشناسی حریق» در 60 جلسه هم شهریه هایی به ترتیب 2 میلیون 712 هزار و 250 تومان، یک میلیون و 498 هزار و 750 تومان، 3 میلیون و 252 هزار تومان و 4 میلیون و 986 هزار و 500 تومان خواهند داشت.