وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد

وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سازمان ملی استاندارد هیچگونه تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده و این عبارت که باعث القاء شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرف کنندگان شده، به هیج وجه مورد تایید نیست.
وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد

وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود نداردمدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سازمان ملی استاندارد هیچگونه تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده و این عبارت که باعث القاء شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرف کنندگان شده، به هیج وجه مورد تایید نیست. به گزارش ایرنا از وبدا، زهرا عبداللهی در پاسخ به پرسشی در خصوص روغن سه کاره هایلی، بیان کرد: کاربرد انواع روغن ها و چربی های خوراکی، عبارت است از پخت و پز، سالاد و سرخ کردن و برای انتخاب مناسب باید پروفایل یا ترکیبات هر روغن را بسته به نوع کاربرد آن در نظر گرفت. وی ادامه داد: برای روغن های خوراکی با کاربردهای مختلف، استانداردهای ملی جداگانه تدوین شده و اکنون استانداردی برای روغن خوراکی با سه کاربرد « پخت و پز، سالاد و سرخ کردنی» با عنوان روغن سه کاره وجود ندارد. برای روغن هایی که طبق استاندارد ملی کاربرد آنها برای پخت و پز و سالاد بوده، استفاده از عبارت هایی مانند سرخ کردن ملایم یا تفت دادن نیز ممنوع است. سازمان ملی استاندارد ایران تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است عبداللهی تاکید کرد: روغن سرخ کردنی با نام تجاری «اولترا هایلی» با عنوان روغن سه کاره که در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تبلیغ شد، ضمن اینکه سازمان ملی استاندارد ایران هیچگونه تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است و این عبارت که باعث القاء شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرف کنندگان شده است به هیج وجه مورد تایید نیست. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مشخصات درج شده بر روی فرآورده روغن سرخ کردنی با نام تجاری «اولترا هایلی» محصول واحد تولیدی طبیعت سبز پارس کهن با استاندارد ملی ایران به شماره 4152 با عنوان «روغن سرخ کردنی - ویژگی ها و روش های آزمون» کاملا مغایرت دارد؛ همچنین براساس مکاتبات سازمان های نظارتی از جمله سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو مبنی بر عدم انطباق این روغن با ضوابط و استانداردهای سازمان های فوق از پخش سراسری آن جلوگیری شده است. وی خاطرنشان کرد: انواع روغن های مایع از جمله سویا، آفتابگردان، کانولا و مخلوط این روغن ها باید با نام روغن مایع مخلوط (مورد مصرف برای پخت و پز و سالاد)، روغن مخصوص خانوار (مورد مصرف برای پخت و پز) و روغن سرخ کردنی (مورد مصرف سرخ کردن) در برنامه های آموزشی از طریق رسانه ها به جامعه معرفی شوند. روغن ها و چربی های خوراکی به دو گروه حیوانی و گیاهی تقسیم می شوند عبداللهی توضیح داد: روغن ها و چربی ها دارای نقش های متعدد در بدن هستند از جمله غنی ترین منبع انرژی در بدن (هر یک گرم چربی حدود 9 کیلو کالری انرژی)، پیش ساز برخی هورمون ها، مانع از هدر رفتن حرارت بدن و جلوگیری کننده از نفوذ سرما به بدن و تامین کننده ویتامین های محلول در چربی مانند K,E,D,A هستند اما برای تعیین مقادیر چربی و روغن مصرفی باید فاکتورهایی از قبیل سن، جنس و فعالیت روزانه بــرای تعیـیـن مقدار انرژی مورد نیاز در نظر گرفته شود. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: روغن ها و چربی های خوراکی به دو گروه حیوانی و گیاهی تقسیم می شوند؛ روغن حیوانی شامل، کره، روغن ماهی، پیه و دنبه و روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو، کلزا و پالم است. وی بیان کرد: استانداردهای مصرف روغن در جیره غذایی با توجه به درصد چربی موجود در سایر مواد غذایی مورد مصرفی فرد نظیر گوشت، تخم مرغ و لبنیات است و مطالعات متعدد بر نوع روغن مصرفی، میزان اسیدهای چرب اشباع، غیر اشباع و ترانس تاکید دارد. استفاده از روغن های مایع کلزا، زیتون و آفتابگردان به جای روغن حیوانی عبداللهی افزایش کلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند برخی سرطان ها، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی است. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون، توصیه می شود به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد از روغن های مایع کلزا، زیتون و روغن آفتابگردان در حد اعتدال مصرف شود. وی ادامه داد: روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است به روغن جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد به شرط اینکه از مصرف بیش از حــد روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و کاربردی از انواع روغن و چربی ها پرهیز شود. عبداللهی با تاکید بر اینکه روغن مخصوص سرخ کردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز، سالاد و روی برنج مناسب نیست، گفت: اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ کردن ناچیز است؛ در صورت در دسترس نبودن روغن مخصوص سرخ کردنی، روغن نیمه جامد مناسب تر از روغن های مایع جهت سرخ کردن است؛ زیرا حرارت دادن زیاد روغن ها باعث کدر شدن، قهوه ای شدن، دود کردن و سوختن آنها می گردد و تهدید کننده سلامت است. لینک کوتاه: asriran.com/003EFX
کلیدواژه های این خبر
سازمان غذا و دارو   انرژی   لبنیات   تجاری   سازمان ملی استاندارد   پنبه   کلزا   خانوار   کالری   خوراکی   هورمون   نظام جمهوری اسلامی ایران   تغذیه   ویتامین   آفتابگردان   روغن گیاهی   مصرف کننده   روغن ماهی   سالاد   چربی   روغن خوراکی   واحد تولیدی   زیتون   پخت و پز   پالم   سرخ کردن   مکاتبات   محلول   پیش ساز   تفت   مواد غذایی   وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی   زهرا عبداللهی   روغن نباتی  
محتوای این خبر به صورت خودکار از «عصر ایران» دریافت شده و «مخبرنیوز» بدون هیچ دخل و تصرفی آنرا باز نشر داده است. اگر به هر دلیلی احساس می کنید محتوای منتشر شده مطلوب نیست، خواهشمند است با استفاده از این لینک ما را مطلع نمایید تا بدون درنگ آنرا حذف نماییم.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه مخبرنیوز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

اخبار مرتبط
زیتون ضامن سلامت مغز
رکنا نت
کدام روغن های خوراکی بهتر است
انتخاب
افزایش کلسترول خون چه خطراتی به همراه دارد
پزشکان بدون مرز
بهترین و بدترین روغن ها برای سلامتی شما
جام جم آنلاین
جامد یا مایع؛ کدام روغن های خوراکی بهتر است؟
میزان
خطرات افزایش کلسترول خون/کدام روغن های خوراکی بهتر است
مهر نیوز
تقلبی به نام روغن سه کاره خوراکی
اتاق خبر
ماجرای تبلیغ روغن خوراکی سه کاره در صداوسیما چیست؟ | وزارت بهداشت: صداوسیما روغنی را تبلیغ کرده که تاییدشده نیست!
همشهری آنلاین
روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد
پانا
روغن سه کاره خوراکی تقلبی است
خبرآنلاین
استفاده از روغن های مایع کلزا، زیتون و آفتابگردان به جای روغن حیوانی
مرور نیوز
روغن خوراکی سه کاره مورد تایید وزارت بهداشت نیست
مهر نیوز
وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد
ایسنا
روغن خوراکی تبلیغ شده در صداوسیما با عنوان «روغن سه کاره» مورد تائید نیست
خبرگزاری ایلنا
گردو می تواند دیابت را خوب کند؟
پزشکان بدون مرز
اصول تغذیه در دوران نقاهت کرونا
صدا و سیما
مارگارین تهیه شده از روغن پالم (نخل) بدون و ترانس و انتخابی سالم تر
جام جم آنلاین
گیاه خواری راه درمان کبد چرب
صدا و سیما
گیاهخواری روشی موثر برای درمان کبد چرب
شریان
گیاه خواری روشی مناسب برای درمان کبد چرب
میزان
خوراکی هایی موثر برای کاهش خطر بیماری های قلبی
دنیای اقتصاد
رژیم غذایی گیاهخواری به درمان کبد چرب کمک می کند
اقتصاد آنلاین
گیاهخواری روشی موثر برای درمان کبد چرب یک متخصص تغذیه گفت: برای افراد مبتلا به کبدچرب در مرحله 2 و 3 توصیه می شود که رژیم غذایی خود را به رژیم گیاهخواری تغییر دهند.
روز پلاس
روشی موثر برای درمان کبد چرب با گیاه خواری
ایران اکونومیست
افراد دارای کبد چرب گیاهخوار شوند
سایت جماران
غذاهای پرکالری که به کاهش وزن کمک می کنند!
اقتصاد آنلاین
اولئین بهترین گزینه برای پخت و پز و سرخ کردن است
جام جم آنلاین
توصیه های کاربردی برای حفظ سلامتی قلب
نصف جهان
افزایش قیمت روغن خوراکی موجب افزایش مصرف روغن های حیوانی شده است/مصرف بیش از حد روغن دنبه ریسک سکته قلبی و مغزی را افزایش می دهد
خبرگزاری ایلنا
چگونه تغذیه مناسبی در دوران نقاهت کرونا داشته باشیم
ایسنا
مراقبت تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا ضروری است
ایرنا
با استفاده از روغن های غیراشباع در سرخ کردن غذا ممکن است به بدن آسیب برسانید
جام جم آنلاین
تغذیه کودک شش ساله، چگونه باید باشد؟
نی نی بان
روغن پالم (نخل): مکمل مغذی گیاهی برای ارتقا سطح سلامت خانواده
جام جم آنلاین
با این مواد غذایی به مبارزه با کمردرد بروید
رکنا نت
مواد غذایی مفید برای کمر درد کدامند
شیعه نیوز
روغن 3 کاره؛ ادعا یا واقعیت؟
ملیت
مواد غذایی مفید برای کمر درد کدامند؟
ایرنا
روغن خوراکی سه کاره استاندارد نیست
خبرگزاری ایلنا
بهترین روغن برای سلامتی کدام است؟
پارسینه
اخبار مرتبط
پستهای شبکه های اجتماعی مرتبط




 |  درباره ما |  ارتباط با ما |  تبلیغات |  آخرین پستها |  تیتراخبار |  خبرگزاریها |  صفحه اصلی | 

مخبر جامعترین و بزرگترین سایت جمع آوری اخبار ایران می باشد که توسط موتور هوشمند جمع آوری و پیش پردازش اخبار هزاران فید خبری را جمع آوری نموده و در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
مخبر هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده نخواهد داشت.