
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو؛ دکتر فاطمه رضوان مدنی با حضور در برنامه « گفتگوی اجتماعی » با موضوع مطالبات رهبری در حوزه آسیب های اجتماعی اظهار کرد: نمی توان گفت فقر صد در صد منجر به آسیب های اجتماعی می شود چرا که افراد زیادی وجود دارند که جز دهک های پایین جامعه هستند اما به دلیل تربیت خانوادگی از عزت نفس بالا برخوردارند و وبه سوی آسیب ها کشیده نمی شوند.در مقابل افرادی هم از خانواده های متمول دچار آسیب می شوند.
وی با بیان این که اعتیاد در میان کارگران و بیکاران شیوع بیشتری دارد، عنوان کرد: کارگران به دلیل دستمزد پایین و بیکاران به دلیل نداشتن مشغله کاری، اگر تکیه گاه روحی و انگیزه کافی برای زندگی نداشته باشند سریعتر از دیگران به اعتیاد دچار می شوند. همچنین افرادی که در زندگی مشکلات اقتصادی دارند به دنبال این هستند که گام های پرشی بردارند و همین موضوع می تواند منجر به یک آسیب اجتماعی دیگر مانند دزدی شود.
معاون پیشگری و درمان اعتیاد بهزیستی، مشکلات اقتصادی را به عنوان یکی از دلایل اصلی طلاق برشمرد و بیان کرد: مشکلات اقتصادی موجب می شود توقعات خانواده برآورده نشود و مشاجره و اختلاف ایجاد شود
.
رضوان مدنی به اقدامات بهزیستی در جهت کاهش آسیب های اجتماعی چون طلاق اشاره کرد و گفت: قوه قضاییه از سال 95 مکلف شد در کنار دادگاه های خانواده مراکز مشاوره راه اندازی کند و از آنجایی که زیرساخت های آن وجود نداشت از سازمان بهزیستی برای راه اندازی سامانه « تصمیم » که مربوط به طلاقی های توافقی بود، کمک گرفت. این سامانه تا سال 98 در 24 استان کشور راه اندازی شد، در نیمه نخست سال جاری 31 استان به همراه کیش و در نیمه دوم هم 320 شهرستان بالای 50هزار نفر جمعیت به جمع دارندگان این سامانه پیوستند.
وی درباره فواید راه اندازی این سامان گفت: از سال 96 که این سامانه راه دازی شده است، به صورت میانگین سالانه، 14درصد از طلاق های توافقی منجر به سازش شده اند.
به گفته این مقام مسئول در بهزیستی، مهم ترین عامل طلاق در سه سال متوالی 96، 97 و 98، عدم مسئولیت پذیری همسر (زوج و زوجه ) و از اول سال 99 تا کنون کمبود مهارت های سازگارانه اعلام شده است.همچنین آمار نشان می دهد دومین علت طلاق در سال 96، اعتیاد، در سال 97 و 98 بی توجهی و در سال 99 عدم مسئولیت پذیری زوجین بوده است.
رضوان مدنی به موضوع فضای مجازی و تاثیر آن بر رشد آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: نخستین دلیل ایجاد آسب های فضای مجازی، رها بودن کودکان و نوجوانان در آن و آزادی بیش از اندازه فرزندان است که به صورت فرهنگ درآمده است. همچنین تماشای شبکه های ماهواره ای در کنار مزایای خود، مضراتی هم دارد که اگر از آن غاقل شویم بنیان خانواده ها از هم می پاشد.
وی در خاتمه گفت: سازمان بهزیستی یک مگاپروژه در دست دارد که هدف آن آموزش مهارت های ارتباطی با همسر برای تحکیم بنیان خانواده در 5سال نخست زندگی است که مقدمات اجرای آن در اسلامشهر فراهم شده است و امید است در سال 1400 در سراسر کشور گسترش پیدا کند.