
دکتر جعفر صادق تبریزی رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص طرح "شهید سلیمانی" و اقدامات صورت گرفته در قالب این طرح اظهار کرد: طرح شهید سلیمانی در واقع گام چهارم از بسیج ملی است که از اسفند ماه سال گذشته تاکنون در حال اجراست.
وی افزود: ما در سه گام گذشته، غربالگری تلفنی انجام می دادیم و از آن هایی که مشکوک به بیماری بودند، دعوت می کردیم که به مراکز بیایند تا بررسی ها و تست های لازم انجام بگیرد، اما در گام چهارم، این طرح بیشتر محله محور است و قرار است ما به سراغ آن هایی برویم که تست کرونایشان مثبت می شود و اطرافیانشان را شناسایی کنیم.
تبریزی ادامه داد: هدف ما این است که فرد بیمار را که تست آزمایشگاهی اش مثبت است و مبتلای قطعی شناخته می شود و افراد محتمل را که تست آن ها ممکن است منفی باشد ولی علائم دارند، سریعاً شناسایی کنیم همچنین افرادی که در تماس نزدیک با بیمار بوده اند را شناسایی کنیم و برایشان تست تشخیصی انجام بدهیم.
وی ادامه داد: بر اساس هدفی که برای خودمان قرار داده ایم، 10 فرد که ارتباط نزدیکی با بیمار داشته اند، غربالگری و بررسی می شوند البته جا هایی در کشور این عدد به 532 نفر به ازای یک بیمار هم رسیده است.
تبریزی با بیان اینکه حدودا 45 روز از شروع طرح شهید سلیمانی در کل کشور می گذرد، افزود: ما 68 هزار تیم را در سراسر کشور در قالب تیم های رهگیری، مراقبت در منزل، حمایتی و نظارتی داشتیم که به مردم خدمات داده اند که در این تیم ها حدود 230 هزار نفر مشغول خدمت بودند.
به گفته تبریزی، نقطه عطف این برنامه همکاری بسیج بود.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره آمار افراد خدمات گیرنده از این طرح در کل کشور گفت: تیم های رهگیری ما تا دیروز 922 هزار نفر را بررسی کرده و از این تعداد، از 225 هزار نفر تست سریع در محل گرفته اند. تیم های مراقبت در منزل ما نیز 61 هزار نفر را در خانه هایشان مراقبت کرده اند و تیم های نظارتی ما هم 2 میلیون و 381 نظارت انجام داده اند. همچنین تیم های حمایتی ما برای 653 هزار خانوار، خدمات معیشتی و پشتیبانی انجام داده اند.
در ادامه، دکتر فرشید رضایی ناظر طرح شهید سلیمانی به عنوان میهمان تصویری این برنامه درباره ارزیابی از اجرای طرح شهید سلیمانی گفت: نقش کلیدی این طرح که محله محور و خانه محور است، آگاه سازی مردم است و خوشحالیم که مردم بسیار خوب از آن استقبال و با ما همراهی کردند.
رضایی درباره آموزش تیم های حاضر در طرح شهید سلیمانی تصریح کرد: موضوع آموزش تیم ها بر عهده وزارت بهداشت و دانشگاه ها گذاشته شد و مدیریت فنی این کار را وزارت بهداشت انجام می دهد؛ بر این اساس تمام اعضا آموزش می بینند و وارد کار های اجرایی می شوند البته در کنار همه تیم ها، همکاران مراقب سلامت ما حضور دارند.
وی تصریح کرد: همگامی مردم در کنار این برنامه بسیار موثر بود و اگر موج های دیگری نداشته باشیم، باید از درس آموخته های این گام چهارم استفاده کنیم که همان کنار هم بودن نهاد های اجرایی، سیاستگذار و مردم است؛ این نقطه عطف طرح شهد سلیمانی بود که خودش را نشان داد.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی