شیرین کننده های مصنوعی باعث ابتلا به دیابت می شوند؟

شیرین کننده های مصنوعی باعث ابتلا به دیابت می شوند؟
برای کسانی که سعی دارند سبک زندگی سالمی داشته باشند، انتخاب بین قند و شیرین کننده های مصنوعی مانند ساخارین می تواند گیج کننده باشد.
شیرین کننده های مصنوعی باعث ابتلا به دیابت می شوند؟

نتایج جدید به رهبری محققان مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو وکسنر و کالج پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو آمریکا نشان داد که ساخارین جایگزین قند منجر به پیشرفت دیابت در بزرگسالان سالم نمی شود.

جورج کایریازیس، استادیار شیمی زیستی و داروسازی، ایالت اوهایو و محقق ارشد این تحقیق گفت: «نتایج این تحقیق مخالف نتایج تحقیقات گذشته نیست، آن ها فقط به اندازه کافی مواردی مانند شرایط زمینه ای سلامتی، گزینه های رژیم غذایی و عادت های زندگی را کنترل نکرده بودند. ما بامطالعه شیرین کننده مصنوعی ساخارین در بزرگسالان سالم، اثرات آن را جدا کرده ایم و هیچ تغییری در میکروارگانیسم روده شرکت کنندگان یا مشخصات متابولیکی آنان مشاهده نکردیم، همان طور که پیش ازاین اشاره شده بود.»

شیرین کننده های مصنوعی بدون کالری اغلب به عنوان جایگزین قندها در رژیم غذایی مصرف می شوند و ساخارین یکی از 6 شیرین کننده مصنوعی مورد تایید سازمان غذا و دارو است.

محققان اظهار کردند: استفاده از شیرین کننده های مصنوعی در دهه گذشته به دلیل افزایش آگاهی از پیامدهای منفی سلامتی مرتبط با مصرف بیش ازحد قند، به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

جوان سرانو، محقق بخش شیمی زیستی و داروسازی در ایالت اوهایو گفت:مطالعات قبلی در جای دیگر نشان می دهد که مصرف شیرین کننده های مصنوعی با سندرم متابولیک، افزایش وزن، چاقی و بیماری کبد چرب غیرالکلی همراه است. این یافته ها نگرانی هایی را ایجاد کرده که مصرف آن ها شاید منجر به پیامدهای نامطلوب سلامت عمومی شود و فقدان مطالعات مداخله ای کنترل شده باعث سردرگمی شده است.»

در مجموع 46 بزرگسال سالم در سنین 18 تا 45 سال با شاخص های توده بدنی 25 یا کمتر این مطالعه تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما را انجام دادند.

شرکت کنندگان کپسول هایی را مصرف کردند که حاوی حداکثر میزان قابل قبول روزانه ساخارین یا لاکتیزول (یک مهارکننده گیرنده طعم شیرینی)، یا ساخارین با لاکتیزول یا دارونما به مدت دو هفته بود. حداکثر میزان قابل قبول ساخارین روزانه 400 میلی گرم در روز است که بسیار بیشتر از میزان متوسطی است که مصرف می شود.

در این تحقیق، افرادی را که دارای شرایط پزشکی حاد یا مزمن بودند یا از داروهایی استفاده می کردند که می توانست به طور بالقوه بر عملکرد متابولیک بدن تاثیر بگذارد، مانند دیابت، جراحی چاقی، بیماری التهابی روده یا سابقه سوء جذب و بارداری یا شیردهی، کنار گذاشته شدند.

محققان همچنین به مدت 10 هفته اثرات حتی بیشتر دوز ساخارین را در موش هایی آزمایش کردند که ازنظر ژنتیکی فاقد گیرنده های طعم شیرین بودند و نتایج مشابهی داشتند؛ شیرین کننده مصنوعی بر تحمل گلوکز تاثیر نداشت، یا باعث تغییرات قابل توجهی در میکروارگانیسم های روده یا اثرات نامطلوب سلامتی نشد.

کایریازیس گفت: «از طرف دیگر، به خوبی ثابت شده است که قند بر چاقی، بیماری های قلبی و دیابت اثرگذار است؛ بنابراین، در صورتی که شیرین کننده های مصنوعی مانند ساخارین بر اساس تمام اطلاعات علمی موجود انتخاب شود بیانگر این موضوع است که ما برنده این تحقیقات هستیم.»

تحقیقات آینده می توانند روی هر شیرین کننده ای که مورد تایید سازمان غذا و دارو است، به صورت جداگانه ای تحقیق کنند تا تفاوت در نحوه متابولیسم آن ها را بررسی کنند. همچنین محققان می توانند این مواد را در مدت زمان طولانی تری بررسی کنند تا مطمئن شوند برای استفاده روزانه ایمن هستند.

نتایج این تحقیق در مجله Microbiome منتشر شده است.


کلیدواژه های این خبر
سازمان غذا و دارو   کالری   دیابت   اوهایو   کپسول   متابولیسم   کالج   رژیم درمانی   توده بدنی   سندرم متابولیک   میکروارگانیسم   بارداری   شیردهی   چاقی   سبک زندگی   گلوکز   شیرین کننده مصنوعی   متابولیک   کبد چرب غیرالکلی   مرکز پزشکی   شیمی   دانشگاه   محققان   بیماری های قلبی   داروسازی   بزرگسالان  
محتوای این خبر به صورت خودکار از «پارسینه» دریافت شده و «مخبرنیوز» بدون هیچ دخل و تصرفی آنرا باز نشر داده است. اگر به هر دلیلی احساس می کنید محتوای منتشر شده مطلوب نیست، خواهشمند است با استفاده از این لینک ما را مطلع نمایید تا بدون درنگ آنرا حذف نماییم.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه مخبرنیوز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

اخبار مرتبط
ساخت دارویی برای دیابت که بهتر از انسولین عمل می کند
شفا آنلاین
عوارض خوردن غذای چرب
شیعه نیوز
پیشگیری از بیماری ها با یک رژیم غذایی خاص
شریان
با رعایت این رژیم های غذایی خاص به این بیماری ها دچار نمی شوید!
شمانیوز
شیرین کننده های مصنوعی باعث ابتلا به دیابت می شوند؟
برنا نیوز
رژیم غذایی با کربوهیدارت کم منجر به بهبود دیابت نوع 2 می شود
ایرنا
عوارض خوردن غذای چرب؛ از اختلال در عملکرد مغز تا خطر ابتلا به دیابت
فرتاک نیوز
شیرین کننده های مصنوعی موجب ابتلا به دیابت می شوند؟
ایسنا
رژیم غذایی گیاهی برای مقابله با بیماری های مزمن
ایران آنلاین
محافظت در برابر بیماری های مزمن با رژیم غذایی گیاهی
ایسنا
ارگانیسم هایی که می توانند به درمان دیابت نوع دو کمک کنند
ایسنا
نقش چربی قهوه ای در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها
مهر نیوز
چرا باید صبحانه بخوریم؟
میزان
کاهش اشتها با مصرف یک ماده غذایی در وعده صبحانه
نصف جهان
فواید کاهش مصرف قند برای سلامتی بدن
پارسینه
فایده هایی که کاهش مصرف قند برای شما دارد
آوای رود کوف
به این 6 دلیل صبحانه بخورید
صدا و سیما
بهبود قند خون و کاهش وزن بیماران دیابتی با ترکیب دارویی جدید
ایران آنلاین
عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه قند و شکر
شفا آنلاین
بلایی که تند غذا خوردن سرتان می آورد
شفا آنلاین
آب کردن چربی شکم و پهلو با چند راه ساده
پارسینه
نتایج یک پژوهش ایرانی؛ اثر ویژه ادویه ها بر کاهش مرگ و میر
روز پلاس
علت افزایش سرطان ها بخاطر کاهش مصرف روزانه ادویه های معمولی است
نامه نیوز
ادویه جات مرگ را از شما دور می کنند
تیک نیوز
علت افزایش سرطان ها بخاطر کاهش مصرف روزانه ادویه هی معمولی است
کارگر آنلاین
ارتباط مصرف ادویه با کاهش مرگ
سلامت نیوز
انتشار نتایج نخستین مطالعه طولانی مدت ایران درباره ارتباط مصرف ادویه با کاهش مرگ
ایرنا
غذای چرب با مغز شما چه می کند؟
جوان آنلاین
لشکر تپل مپل ها ؛ آرزویی که دنیا از آن می ترسد
مثلث
سندروم متابولیک در کودکان، تاثیر رژیم غذایی سالم
نی نی بان
رژیم غذایی سالم از بروز سندروم متابولیک در کودکان جلوگیری می کند
سلامت نیوز
جلوگیری از بروز سندروم متابولیک در کودکان با رژیم غذایی سالم
شفا آنلاین
رژیم غذایی سالم می تواند از بروز سندروم متابولیک در کودکان جلوگیری کند
ایرنا
کنترل قندخون بالا با مصرف مغزیجات
آریا
کنترل قندخون بالا با مصرف مغزیجات آجیلی
مهر نیوز
چگونه از چاق شدن پیشگیری کنیم؟
بازار نیوز
راههای پیشگیری از چاقی
شفا آنلاین
راه های پیشگیری از چاقی
مشرق نیوز
شناسایی مکانیسمی برای درمان چاقی
پول نیوز
افزایش شدید "سکته های قلبی" با مصرف "نوشابه های گازدار قندی و بدون قند"
تسنیم
اخبار مرتبط
bltشفا آنلاین : ساخت دارویی برای دیابت که بهتر از انسولین عمل می کند
bltشیعه نیوز : عوارض خوردن غذای چرب
bltشریان : پیشگیری از بیماری ها با یک رژیم غذایی خاص
bltشمانیوز : با رعایت این رژیم های غذایی خاص به این بیماری ها دچار نمی شوید!
bltبرنا نیوز : شیرین کننده های مصنوعی باعث ابتلا به دیابت می شوند؟
bltایرنا : رژیم غذایی با کربوهیدارت کم منجر به بهبود دیابت نوع 2 می شود
bltفرتاک نیوز : عوارض خوردن غذای چرب؛ از اختلال در عملکرد مغز تا خطر ابتلا به دیابت
bltایسنا : شیرین کننده های مصنوعی موجب ابتلا به دیابت می شوند؟
bltایران آنلاین : رژیم غذایی گیاهی برای مقابله با بیماری های مزمن
bltایسنا : محافظت در برابر بیماری های مزمن با رژیم غذایی گیاهی
bltایسنا : ارگانیسم هایی که می توانند به درمان دیابت نوع دو کمک کنند
bltمهر نیوز : نقش چربی قهوه ای در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها
bltمیزان : چرا باید صبحانه بخوریم؟
bltنصف جهان : کاهش اشتها با مصرف یک ماده غذایی در وعده صبحانه
bltپارسینه : فواید کاهش مصرف قند برای سلامتی بدن
bltآوای رود کوف : فایده هایی که کاهش مصرف قند برای شما دارد
bltصدا و سیما : به این 6 دلیل صبحانه بخورید
bltایران آنلاین : بهبود قند خون و کاهش وزن بیماران دیابتی با ترکیب دارویی جدید
bltشفا آنلاین : عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه قند و شکر
bltشفا آنلاین : بلایی که تند غذا خوردن سرتان می آورد
bltپارسینه : آب کردن چربی شکم و پهلو با چند راه ساده
bltروز پلاس : نتایج یک پژوهش ایرانی؛ اثر ویژه ادویه ها بر کاهش مرگ و میر
bltنامه نیوز : علت افزایش سرطان ها بخاطر کاهش مصرف روزانه ادویه های معمولی است
bltتیک نیوز : ادویه جات مرگ را از شما دور می کنند
bltکارگر آنلاین : علت افزایش سرطان ها بخاطر کاهش مصرف روزانه ادویه هی معمولی است
bltسلامت نیوز : ارتباط مصرف ادویه با کاهش مرگ
bltایرنا : انتشار نتایج نخستین مطالعه طولانی مدت ایران درباره ارتباط مصرف ادویه با کاهش مرگ
bltجوان آنلاین : غذای چرب با مغز شما چه می کند؟
bltمثلث : لشکر تپل مپل ها ؛ آرزویی که دنیا از آن می ترسد
bltنی نی بان : سندروم متابولیک در کودکان، تاثیر رژیم غذایی سالم
bltسلامت نیوز : رژیم غذایی سالم از بروز سندروم متابولیک در کودکان جلوگیری می کند
bltشفا آنلاین : جلوگیری از بروز سندروم متابولیک در کودکان با رژیم غذایی سالم
bltایرنا : رژیم غذایی سالم می تواند از بروز سندروم متابولیک در کودکان جلوگیری کند
bltآریا : کنترل قندخون بالا با مصرف مغزیجات
bltمهر نیوز : کنترل قندخون بالا با مصرف مغزیجات آجیلی
bltبازار نیوز : چگونه از چاق شدن پیشگیری کنیم؟
bltشفا آنلاین : راههای پیشگیری از چاقی
bltمشرق نیوز : راه های پیشگیری از چاقی
bltپول نیوز : شناسایی مکانیسمی برای درمان چاقی
bltتسنیم : افزایش شدید "سکته های قلبی" با مصرف "نوشابه های گازدار قندی و بدون قند"
پستهای شبکه های اجتماعی مرتبط




 |  درباره ما |  ارتباط با ما |  تبلیغات |  آخرین پستها |  تیتراخبار |  خبرگزاریها |  صفحه اصلی | 

مخبر جامعترین و بزرگترین سایت جمع آوری اخبار ایران می باشد که توسط موتور هوشمند جمع آوری و پیش پردازش اخبار هزاران فید خبری را جمع آوری نموده و در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
مخبر هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده نخواهد داشت.