مخبر - 1399/09/01 - طرز تهیه کله جوش تبریزی مجلسی خوشمزه

طرز تهیه کله جوش تبریزی مجلسی خوشمزه
در گزارش زیر طرز تهیه کله جوش تبریزی را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه کله جوش تبریزی مجلسی خوشمزه

کله جوش که به اصفهانی ها به آن کال جوش و در برخی مناطق به آن کالجوش، کاله جوش یا ترید کشک هم می گویند از آن دسته غذا های نوستالژی و قدیمی است که مادربزرگ ها و مادر های ایرانی در درست کردن آن مهارت خاصی دارند. در گذشته به محض این که هوا کمی گرم می شد بساط پختن غذا های ساده و سبک و در عین حال مقوی مثل اشکنه، ماست و خیار و کله جوش هم بر پا می شد. اهالی مختلف ایران کله جوش را به سبک های مختلف و با سبزیجات مختلف درست می کنند که البته پایه و اساس همه ی آن ها یکی است. طرز تهیه کله جوش تبریزی مجلسی که یکی از مشهورترین انواع پخت این غذای خوشمزه است به همراه نکات مهم طرز تهیه کله جوش در شهر های مختلف ایران را در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای 6 نفر پیاز: یک عدد درشت نگینی خرد شده

سیر: 8 حبه ساطوری خرد شده

کره: 150 گرم

گوشت چرخکرده: 500 گرم

زردچوبه: 1 و نیم قاشق چایخوری

فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری

نمک: به میزان دلخواه

مغز گردو ریز خرد شده: 150 گرم

کشک: 700 گرم

مرزه خشک: ½ قاشق چایخوری

نعناع خشک: 1 قاشق چایخوری

سیر داغ: برای تزیین

نعنا داغ: برای تزیین

پیاز داغ: برای تزیین

زعفران دم کرده: برای تزیین

روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه برای تهیه کله جوش تبریزی برخلاف سایر کله جوش ها به گوشت چرخکرده نیاز دارید، اما حذف کردن آن هم از مواد کله جوش هیچ ایرادی ندارد و به ذائقه شما بستگی دارد. اگر می خواهید کله جوش تبریزی مجلسی با گوشت چرخکرده درست کنید ابتدا گوشت را با زردچوبه، نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید و خوب ورز دهید و سپس گوشت های قل قلی کوچک درست کنید و در مقداری روغن تفت دهید.

طرز تهیه کله جوش تبریزی مجلسی + نکات مهم پخت کله جوش در شهر های مختلف

در مرحله بعد پیاز نگینی خرد شده را در مقداری روغن مایع سرخ کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شود. حالا سیر و کره را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. زیر شعله را خاموش کنید و در یک ظرف جداگانه زردچوبه و گردو را در کمی روغن تفت دهید و سپس به مخلوط بالا اضافه کنید. کشک را با کمی آب رقیق کنید و به مخلوط پیاز و سیر و گردو اضافه کنید و اگر گوشت قلقلی هم دارید به این مواد اضافه کنید و به مدت 15 الی 20 دقیقه اجازه دهید تمام مواد روی شعله ملایم گاز بجوشند. اصلا وجه تسمیه این غذا هم همین است. کله جوش یعنی غذایی که برای پخته شدن به چند جوش نیاز دارد.

در 5 دقیقه پایانی پخت مرزه و نعنا را هم به کله جوش تبریزی اضافه کنید و سپس از روی شعله گاز بردارید. کله جوش تبریزی را با سیرداغ، پیازداغ و نعنا داغ و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ تزیین کنید. کله جوش یک غذای آبکی است و نباید زیاد غلیظ شود. کله جوش تبریزی را با نان ترید و نوش جان کنید.

طرز تهیه کله جوش تبریزی مجلسی + نکات مهم پخت کله جوش در شهر های مختلف


نکات مهم طرز تهیه کله جوش در نقاط مختلف ایران *میزان آبی که به کشک اضافه می کنید به غلظت کشک بستگی دارد.

*کله جوش در عین سادگی به خاطر دارا بودن کشک و گردو سرشار از کلسیم، فسفر و منیزیم است و یک غذای مقوی و سیر کننده به شمار می رود.

*زنجانی ها برای درست کردن کله جوش از عدس، لپه و برنج، ماست چکیده و دوغ هم استفاده می کنند. در این صورت برای این که دوغ و ماست کله جوش نبرد باید مدام حین پخت آن را هم بزنید. یکی از ادویه های مورد استفاده زنجانی ها برای کله جوش هم کاکوتی یا به زبان خودشان کهلیگ اوتی است.

*اراکی ها به کله جوش «ترید کشک» می گویند و برای سبزی آن فقط از نعناع استفاده می کنند. در برخی مناطق استان مرکزی هم اسم این غذا «دو کشک» است، دو به معنای دوغ. البته کله جوش اراکی ها بیشتر با گوجه رنده شده که همراه با پیاز داغ سرخ شده درست می شود.

*اهالی خراسان جنوبی به کله جوش «قروتی» می گویند.

*اگر کمی آب قلم یا استاک گوشت هم به کله جوش اضافه کنید قوت آن به خصوص برای کودکان و سالمندان بیشتر می شود.

*مشهدی ها به کله جوش «اشکنه کشک» می گویند و به همین ترتیب و بدون گوشت آن را طبخ می کنند. در برخی مناطق خراسان هم به کله جوش «کَمه جوش» می گویند و به جای کشک از کمه برای طبخ آن استفاده می کنند.

*بوشهری ها کله جوش را همراه با بادمجان سرخ شده میل می کنند که طعم لذیذ آن را دوچندان می کند.
حتما بخوانید طرز تهیه خورش مرغ کاری با ماست و خامه؛ یک غذای هندی خوشمزه

*برای غلظت و قوام بیشتر کله جوش می توانید کمی آرد گندم همراه با زردچوبه و گردو تفت دهید و به آن اضافه کنید. برای این مقدار مواد 2 قاشق غذاخوری سرخالی آرد کافی است.

*در بعضی مناطق تبریز کله جوش تبریزی را با گوشت قورمه هم درست می کنند. گوشت را با پیاز و گوجه رنده شده تفت داده شده کمی سرخ کنید و کشک و ماست چکیده را که به آن نعنا اضافه کرده اید نصف نصف به آن اضافه کنید. به مقدار لازم آب اضافه کنید و ده دقیقه اجازه دهید بجوشد. در پایان کار یک یا دو عدد سیب زمینی آبپز به کله جوش اضافه کنید و در ظرف ها مورد نظر سرو کنید به این صورت که آب جدا و مواد کله جوش جدا.

*در خوی به کله جوش «چورتمه» می گویند و بیشتر در فصل زمستان و بهار با گوشت قورمه درست می کنند.

*اصفهانی ها هم کله جوش را به همان شیوه ساده و معمولا با کشک محلی درست می کنند. درست شبیه همان کله جوش دستپخت بی بی در قصه های مجید. اگر به مغازه های بریانی اصفهان سر زده باشید حتما می دانید که اصفهانی ها کله جوش را در کنار بریون هم سرو می کنند.

*کاشمری ها به کله جوش «قروتی» می گویند و به آن به جای گردو پسته آسیاب شده اضافه می کنند.

*قزوینی ها هم کله جوش را با گوشت قلقلی درست می کنند و برای سبزی آن از شنبلیله، نعنا، مرزه، ترخون و تخم گشنیز تفت داده شده استفاده می کنند.

*بجنوردی ها به کله جوش «قوروتو» می گویند و به آن شیرین بیان هم اضافه می کنند.

*سبزواری ها کله جوش را با روغن حیوانی و گردوی فراوان و نعنا و پونه درست می کنند، همراه با پیاز گوجه فرنگی رنده شده هم سرخ می کنند و با نان کاک سبزواری ترید می کنند.

*بروجنی ها برای گرفتن سردی کشک کمی کشمش هم تفت می دهند و به کله جوش اضافه می کنند.

*شما هم اگر در شهر و استان محل زندگی تان کله جوش را به عنوان یک غذای سنتی در فصل بهار و تابستان درست می کنید و برای پخت آن از مواد مختلف و متنوعی استفاده می کنید در قسمت نظرات این نوشته با ما در میان بگذارید.

منبع: مجله کوروش

منبع خبر : پارسینه

محتوای این خبر به صورت خودکار از «پارسینه» دریافت شده و «مخبرنیوز» بدون هیچ دخل و تصرفی آنرا باز نشر داده است. اگر به هر دلیلی احساس می کنید محتوای منتشر شده مطلوب نیست، خواهشمند است با استفاده از این لینک ما را مطلع نمایید تا بدون درنگ آنرا حذف نماییم.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه مخبرنیوز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
کلیدواژه های این خبر
خوشمزه  
اخبار مرتبط
طرز تهیه کاناپ اسفناج غذای خوشمزه و لذیذ
شیعه نیوز
طرز تهیه کیک پرتقال یونانی خوش عطر و خوشمزه
شیعه نیوز
چگونه می توانیم بوی بد ماهی را در آشپزخانه از بین ببریم؟
آفتاب
تقویت ایمنی و سلامت ریه با 6 میوه زمستانی
صبحانه با خبر
طرز تهیه کراکر | مواد لازم جهت تهیه کراکر | طرز تهیه کراکر پنیری
ساعت 24
سس پستو خانگی را با این دستور بی نقص و عالی درست کنید
سیمرغ
طرز تهیه پیچاق قیمه، خورش خوشمزه اردبیل
پارسینه
طرز تهیه موس شکلات خوشمزه
پارسینه
طرز تهیه خورش مرغ افشاری
سی ایران
آموزش کامل طرز تهیه شیرینی کلاچ میان پر گیلانی در منزل
شیعه نیوز
طرز تهیه آش گشنیز مقوی و خوشمزه
شیعه نیوز
طرز تهیه اسپاگتی با پنیر رومانو
پارسینه
شهید خرازی گفت: باید ماسک بزنی!
مشرق نیوز
آموزش و طرز تهیه دسر خرده شیشه
شمانیوز
طرز تهیه انواع عدسی خوشمزه و لذیذ
پارسینه
سرلاک برای کودکان، طرز تهیه
نی نی بان
طرز تهیه باگت شکم پر؛ غذایی خوشمزه، سریع و آسان
فرارو
طرز تهیه آبریز، غذای چهارمحال و بختیاری
پارسینه
طرز تهیه سمبوسه کاردستی خوشمزه
شیعه نیوز
طرز تهیه ی خمیر پیتزا در منزل
سیمرغ
شیر برنج نوزاد، چه خواصی دارد؟
نی نی بان
طرز تهیه سس انار، چاشنی خوشمزه
پارسینه
طرز تهیه املت اسپانیایی خوشمزه
پارسینه
صبحانه خوشمزه ای که شما را یک ماهه لاغر می کند
همشهری آنلاین
طرز تهیه خورش ریحان بادمجان متفاوت و خوشمزه
پارسینه
دستور تهیه بادمجان بقچه ای
ناطقان نیوز
طرز تهیه جوجه کباب چیلی خوشمزه و تند
پارسینه
طرز تهیه دسر مقوی و خوشمزه شیر و خرما
پارسینه
طرز تهیه پیراشکی گوشت و بادمجان یک پیش غذای مجلسی و خوشمزه
شیعه نیوز
طرز تهیه دسر خوشمزه پاناکوتا طالبی
شیعه نیوز
طرز تهیه کیک گردو و ارده مقوی
پارسینه
طرز تهیه پاته مرغ بسیار خوشمزه
پارسینه
طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه
پارسینه
طرز تهیه کباب علی نازیک خوشمزه و پرطرفدار
شیعه نیوز
طرز تهیه برنج ایتالیایی با مرغ
پارسینه
طرز تهیه لازانیا یونانی با گوشت چرخ کرده
پارسینه
طرز تهیه خاگینه تبریزی | در 7 دقیقه یک پیش غذای خوشمزه بپزید
همشهری آنلاین
طرز تهیه بریان ماهی خوشمزه و لذیذ
پارسینه
طرز تهیه کمپوت آلبالو خوشمزه و پرطرفدار
پارسینه
طرز تهیه ساده پیتزا ترکی لهمجون با سس سیر
پارسینه
اخبار مرتبط
bltشیعه نیوز : طرز تهیه کاناپ اسفناج غذای خوشمزه و لذیذ
bltشیعه نیوز : طرز تهیه کیک پرتقال یونانی خوش عطر و خوشمزه
bltآفتاب : چگونه می توانیم بوی بد ماهی را در آشپزخانه از بین ببریم؟
bltصبحانه با خبر : تقویت ایمنی و سلامت ریه با 6 میوه زمستانی
bltساعت 24 : طرز تهیه کراکر | مواد لازم جهت تهیه کراکر | طرز تهیه کراکر پنیری
bltسیمرغ : سس پستو خانگی را با این دستور بی نقص و عالی درست کنید
bltپارسینه : طرز تهیه پیچاق قیمه، خورش خوشمزه اردبیل
bltپارسینه : طرز تهیه موس شکلات خوشمزه
bltسی ایران : طرز تهیه خورش مرغ افشاری
bltشیعه نیوز : آموزش کامل طرز تهیه شیرینی کلاچ میان پر گیلانی در منزل
bltشیعه نیوز : طرز تهیه آش گشنیز مقوی و خوشمزه
bltپارسینه : طرز تهیه اسپاگتی با پنیر رومانو
bltمشرق نیوز : شهید خرازی گفت: باید ماسک بزنی!
bltشمانیوز : آموزش و طرز تهیه دسر خرده شیشه
bltپارسینه : طرز تهیه انواع عدسی خوشمزه و لذیذ
bltنی نی بان : سرلاک برای کودکان، طرز تهیه
bltفرارو : طرز تهیه باگت شکم پر؛ غذایی خوشمزه، سریع و آسان
bltپارسینه : طرز تهیه آبریز، غذای چهارمحال و بختیاری
bltشیعه نیوز : طرز تهیه سمبوسه کاردستی خوشمزه
bltسیمرغ : طرز تهیه ی خمیر پیتزا در منزل
bltنی نی بان : شیر برنج نوزاد، چه خواصی دارد؟
bltپارسینه : طرز تهیه سس انار، چاشنی خوشمزه
bltپارسینه : طرز تهیه املت اسپانیایی خوشمزه
bltهمشهری آنلاین : صبحانه خوشمزه ای که شما را یک ماهه لاغر می کند
bltپارسینه : طرز تهیه خورش ریحان بادمجان متفاوت و خوشمزه
bltناطقان نیوز : دستور تهیه بادمجان بقچه ای
bltپارسینه : طرز تهیه جوجه کباب چیلی خوشمزه و تند
bltپارسینه : طرز تهیه دسر مقوی و خوشمزه شیر و خرما
bltشیعه نیوز : طرز تهیه پیراشکی گوشت و بادمجان یک پیش غذای مجلسی و خوشمزه
bltشیعه نیوز : طرز تهیه دسر خوشمزه پاناکوتا طالبی
bltپارسینه : طرز تهیه کیک گردو و ارده مقوی
bltپارسینه : طرز تهیه پاته مرغ بسیار خوشمزه
bltپارسینه : طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه
bltشیعه نیوز : طرز تهیه کباب علی نازیک خوشمزه و پرطرفدار
bltپارسینه : طرز تهیه برنج ایتالیایی با مرغ
bltپارسینه : طرز تهیه لازانیا یونانی با گوشت چرخ کرده
bltهمشهری آنلاین : طرز تهیه خاگینه تبریزی | در 7 دقیقه یک پیش غذای خوشمزه بپزید
bltپارسینه : طرز تهیه بریان ماهی خوشمزه و لذیذ
bltپارسینه : طرز تهیه کمپوت آلبالو خوشمزه و پرطرفدار
bltپارسینه : طرز تهیه ساده پیتزا ترکی لهمجون با سس سیر
پستهای شبکه های اجتماعی مرتبط




 |  درباره ما |  ارتباط با ما |  تبلیغات |  آخرین پستها |  تیتراخبار |  خبرگزاریها |  صفحه اصلی | 

مخبر جامعترین و بزرگترین سایت جمع آوری اخبار ایران می باشد که توسط موتور هوشمند جمع آوری و پیش پردازش اخبار هزاران فید خبری را جمع آوری نموده و در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
مخبر هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده نخواهد داشت.