مخبر - 1397/11/21 - از سلیاک چه می دانید؟/ «گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند

از سلیاک چه می دانید؟/ «گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند
بیماری سیلیاک یا بیماری روده ای ناشی از حساسیت به گلوتن، بیماری مزمن و التهابی است که علاوه بر دستگاه گوارش، سایر اعضاء بدن را به نحوی درگیر می کند.
از سلیاک چه می دانید؟/ «گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی افراد از بیماری های روده ای خود به شدت رنج می برند، بیماری های گوارشی که به مرور در بین جوامع در حال پیشرفت بوده و عامل آن ناشناخته مانده است؛ سیلیاک یکی از این بیماری هاست، بیماری که شیوع کمی دارد اما اگر به موقع درمان نشود زندگی فرد را دچار اختلال می کند، این بیماری که حتی نام آن برای بسیاری از مردم ناشناست، عامل ایجاد نوعی ناراحتی مزمن روده ای است که با سوءجذب ناشی از عدم تحمل گلوتن همراه است.

گلوتن عامل اصلی این بیماری است که با وجود آن در بدن، فرد دیگر نمی تواند پروتئین موجود در گندم، چاودار یا جو را مصرف کند؛ تشخیص این بیماری حتی پزشک معالج را دچار اشتباه می کند، این بیماری با اختلال در واسطه گر های ایمنی و بدنبال آن ایجاد سوءهاضمه و عدم جذب مواد غذایی و ویتامین ها و تحلیل ریزپرز ها شناسایی می شود.

گوتن، عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند/چیزهایی که در رابطه با سلیاک باید بدانید

بیشتر بخوانید: علائمی که از حساسیت به گندم خبر می دهند/ بیماری که شبیه سلیاک خودنمایی می کند

سلیاک بیماری ارثی است که ناخواسته در بدن به وجود می آید، در ایران حدود 700 هزار نفر بدون آگاهی قبلی از بیماری خود، به این بیماری مبتلا هستند؛ این بیماری در سراسر نقاط جهان مشاهده می شود اما در برخی از کشور ها شیوعی بیشتر دارد؛ برآورد می شود که یک درصد از جمعیت ایرانی به این بیماری مبتلا هستند.

سلیاک چگونه بدن فرد را درگیر می کند؟ علی ارغوانی متخصص داخلی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری سلیاک، اظهار کرد: بیماری سیلیاک یا بیماری روده ای ناشی از حساسیت به گلوتن، بیماری مزمن و التهابی است که علاوه بر دستگاه گوارش، سایر اعضاء بدن را نیز به نحوی درگیر می سازد، به طوری که با علایم و نشانه های بالینی متعدد و مختلفی خود را نشان می دهد.

گوتن، عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند/چیزهایی که در رابطه با سلیاک باید بدانید

این متخصص داخلی بیان کرد: بیماری سلیاک حاصل تداخل گلوتن موجود در مواد غذایی، سیستم ایمنی بدن، ژنتیکی و عوامل محیطی است؛ گرچه هنوز نکات مبهمی در رابطه با علت بیماری و نحوه پیشرفت آن وجود دارد، ولی پیشرفت های قابل توجهی در زمینه آزمون های تشخیصی، پاتولوژی و سیستم های ایمنی و ژنتیکی حاصل شده که پزشکان را در زمینه شناسایی و شناخت بیماری و درمان آن بیش از پیش توانمند ساخته است.

سلیاک؛ بیماری که زن و مرد را درگیر می کند ارغوانی با اشاره به اینکه بیماری سیلیاک در تمام سنین و در هر 2 جنس مرد و زن مشاهده می شود، گفت: گرچه شکل غالب بیماری با علایم گوارشی ظاهر می شود، ولی با تأثیر بر سایر اعضاء بدن موجب بروز علایم خارج رود ه ای هم می شود؛ در بیمارانی که با علایم سوءجذب مانند لاغری، بی اشتهایی، اسهال، نفخ و درد های شکم، خستگی، کم خونی، کمبود کلسیم و پوکی استخوان مراجعه می کنند، باید تشخیص بیماری سیلیاک را در نظر داشت.

بیشتر بخوانید: بیماری سلیاک چیست+علائم و درمان

گوتن، عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند/چیزهایی که در رابطه با سلیاک باید بدانید

وی افزود: برخی از بیماران سیلیاکی با ابتلای سایر اعضاء بدن از جمله پوست، اعصاب، کبد، تخمدان یا با علایمی نظیر لنفوم روده باریک یا بیماری های خود ایمنی مراجعه می کنند؛ در صورت شک به بیماری سیلیاک، اولین قدم درخواست آزمایشات سرولوژیک است که در صورت مثبت بودن باید توسط متخصص گوارش نمونه برداری از روده باریک آنها صورت گیرد.

گلوتن، عاملی که بیماری سلیاک را تشدید می کند این متخصص داخلی تشریح کرد: در صورت مشاهده علایم کلاسیک بیماری، تشخیص براساس یافته های بالینی و شواهد سرولوژیکی آسان خواهد بود، در حالی که در برخی از موارد، بیماری به صورت خاموش است و شاید تنها علایم غیرمعمول بیماری مانند التهاب مفاصل، اختلالات عصبی، ضایعات پوستی و یا نازایی مشاهده شود بنابراین در بیماران سیلیاکی با علائم غیرمعمول یا بیماران بدون علائم، قرارگیری طولانی در معرض گلوتن با افزایش خطر عوارض جانبی همراه است.

گوتن، عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند/چیزهایی که در رابطه با سلیاک باید بدانید

ارغوانی با بیان اینکه تشخیص و درمان بیماری سیلیاک کار پیچیده ای است، یادآوری کرد: مطمئناً توجه و هوشیاری جامعه پزشکی و مردم در تشخیص سریع و شروع درمان بیماری و جلوگیری از عوارض زودرس و دیررس آن مؤثر است.

بیشتر بخوانید: 90 درصد بیماری "سلیاک" نهفته است

بیماری ارثی که گریبان کل افراد خانواده را می گیرد محمدحسین غفاری متخصص گوارش و کبد در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سیلیاک نوعی بیماری ارثی است که در خانواده ها بروز می کند و عوامل محیطی مثل مصرف گلوتن موجود در نان و فرآورده های گندم و جو در تشدید علایم بیماری نقش دارد؛ علایم بیماری به طور عمده با سن بیماران، طول مدت بیماری و میزان گسترش بیماری در ارتباط است.

گوتن، عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند/چیزهایی که در رابطه با سلیاک باید بدانید

این متخصص گوارش و کبد بیان کرد: در ایران، بیماری سیلیاک از شیوع بالایی در جمعیت عادی به خصوص در گروه های در معرض خطر نظیر بیمارانی با سندرم روده تحریک پذیر یا دیابت نوع یک برخوردار است؛ طبق مطالعات انجام شده در ایران یک نفر از 166 نفر دهنده خون سالم به این بیماری مبتلا است، بدون اینکه از بیماری اطلاع قبلی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اسهال مزمن دارید؟ به سلیاک شک کنید!

غفاری ادامه داد: در طول قرن ها گندم غذای اصلی ایرانی ها بوده است؛ ممکن است این بحث مطرح باشد که مصرف زیاد پروتئین های گندم می تواند باعث القاء درجات مختلفی از تحمل در سیستم ایمنی شود در نهایت بسته به شرایط بیمار علایم با شدت و حدت مختلف ایجاد می شود و یا ممکن است با سندرم روده تحریک پذیر یا سایر اختلالات گوارشی بدون دلیل اشتباه گرفته شود.

وی افزود: با حذف گلوتن از رژیم غذایی، علایم بافت شناسی و بالینی بهبود می یابند یعنی خطراتی که سلامتی را تهدید می کند در مدت استفاده از رژیم غذایی فاقد گلوتن به حداقل می رسند.

گوتن، عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند/چیزهایی که در رابطه با سلیاک باید بدانید

درمان بیماری سیلیاک این متخصص گوارش و کبد اظهار کرد: اساس درمان بیماری سیلیاک، رژیم غذایی فاقد گلوتن است که در آن کلیه مواد غذایی حاوی گلوتن حذف می شوند؛ در بیشتر افراد، رعایت رژیم ذکر شده سبب توقف علائم می شود و به دنبال رعایت رژیم بدون گلوتن، آسیب های ایجاد شده در روده کوچک ترمیم و از ایجاد آسیب های بیشتر پیش گیری می شود.

غفاری یادآوری کرد: ترمیم پرز های روده کوچک از زمان آغاز رعایت رژیم فاقد گلوتن شروع می شود و دوره بهبودی، به طور معمول 3 تا 6 ماه خواهد بود، البته این دوره در بزرگسالان به 2 سال هم می رسد.

انتهای پیام/


محتوای این خبر به صورت خودکار از سایتهای مورد تایید ج.ا دریافت شده و بدون هیچ دخل و تصرفی نمایش داده می شود. اگر به هر دلیلی نیاز است که خبر حذف شود، لطفا از این لینک استفاده نمایید تا در اسرع وقت اقدام شود.
کلیدواژه های این خبر
بیماری   سیستم ایمنی بدن   بیمار   گندم   ایمنی   مزمن   تخمدان   کم خونی   اعصاب   بی اشتهایی   گوارش   ویتامین   متخصص داخلی   پاتولوژی   بالینی   پروتئین   گلوتن   سلیاک   زن و مرد   پزشک   نمونه برداری   گوارشی   مرد و زن   عوامل محیطی   خودنمایی   خود ایمنی   آزمایشات   لنفوم   مواد غذایی   بهداشت و درمان   جمعیت  
اخبار مرتبط
خواص بی نظیر یک خوراکی خوشمزه/از افزایش قدرت باروری تا ایمنی دربرابر سرطان ها
افکار نیوز
افزایش قدرت باروری با «جوانه گندم»/ ارزان و راحت پوست تان را شاداب کنید
تیتر یک
ازدواج نکردن منتج به سرطان می شود؟
کارگر آنلاین
علائم خاموش در بدن که تبدیل به دردسرهای جدی می شوند
بهداشت نیوز
عاملی که شما را از خوردن نان منع می کند!
فردا نیوز
علت بیماری سلیاک چیست؟
ناطقان نیوز
از سلیاک چه می دانید؟/ «گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منع می کند
تیتر یک
«گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منع می کند
نصف جهان
از سلیاک چه می دانید؟/ «گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند
ایران اکونومیست
به این هشدارهای بدن گوش دهید+ درمان
فرتاک نیوز
از سلیاک چه می دانید؟
پارس نیوز
مصرف این ماده معدنی را در پاییز فراموش نکنید
نامه نیوز
ریزش مو دارید؟ این مطلب را تا انتها بخوانید
اکو فارس
بیماری مخفی که تا پایان عمر درگیرتان می کند
میهن امروز
بیماری مخفی که تاپایان عمردرگیرتان میکند
ناطقان نیوز
علائم بیماری سیلیاک چیست؟
ناطقان نیوز
"سلیاک" بیماری مخفی که تا پایان عمر درگیرتان می کند
تسنیم
بیماری مخفی که تا پایان عمر درگیرتان می کند/ علائم مرموز سلیاک را بشناسید!
فانوس نیوز
درمان خستگی مزمن با روش های طبیعی و تغییر شیوه زندگی
بهداشت نیوز
رژیم غذایی ویژه برای کنترل و بهبود بیماری ها. توصیه های تغذیه ای برای مشکلات تیروئیدی
بهداشت نیوز
خطر لاغری های ناگهانی
بهداشت نیوز
کمبود این ویتامین در زنان 6 هشدار جدی دارد
برنا
از مصرف این اکسیر جوانی غافل نشوید + طرز تهیه
روز پلاس
همه چیز درباره آندوسکوپی معده
اقتصاد نیوز
فقر ویتامین ب 12 در زنان و 6 هشدار جدی!
انتخاب
از مصرف این اکسیر جوانی غافل نشوید
الف
با مصرف این غذای محلی از آلزایمر در امان بمانید
ایران اکونومیست
سرطان دستگاه گوارش از شایع ترین سرطان ها در شهرستان جهرم است
شیرازه
همه چیز درباره بیماری پلاگر
اتاق خبر
تاثیر مصرف گشنیز در حاملگی
نی نی بان
اخبار مرتبط
bltافکار نیوز : خواص بی نظیر یک خوراکی خوشمزه/از افزایش قدرت باروری تا ایمنی دربرابر سرطان ها
bltتیتر یک : افزایش قدرت باروری با «جوانه گندم»/ ارزان و راحت پوست تان را شاداب کنید
bltکارگر آنلاین : ازدواج نکردن منتج به سرطان می شود؟
bltبهداشت نیوز : علائم خاموش در بدن که تبدیل به دردسرهای جدی می شوند
bltفردا نیوز : عاملی که شما را از خوردن نان منع می کند!
bltناطقان نیوز : علت بیماری سلیاک چیست؟
bltتیتر یک : از سلیاک چه می دانید؟/ «گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منع می کند
bltنصف جهان : «گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منع می کند
bltایران اکونومیست : از سلیاک چه می دانید؟/ «گلوتن» عاملی که شما را از خوردن نان منبع می کند
bltفرتاک نیوز : به این هشدارهای بدن گوش دهید+ درمان
bltپارس نیوز : از سلیاک چه می دانید؟
bltنامه نیوز : مصرف این ماده معدنی را در پاییز فراموش نکنید
bltاکو فارس : ریزش مو دارید؟ این مطلب را تا انتها بخوانید
bltمیهن امروز : بیماری مخفی که تا پایان عمر درگیرتان می کند
bltناطقان نیوز : بیماری مخفی که تاپایان عمردرگیرتان میکند
bltناطقان نیوز : علائم بیماری سیلیاک چیست؟
bltتسنیم : "سلیاک" بیماری مخفی که تا پایان عمر درگیرتان می کند
bltفانوس نیوز : بیماری مخفی که تا پایان عمر درگیرتان می کند/ علائم مرموز سلیاک را بشناسید!
bltبهداشت نیوز : درمان خستگی مزمن با روش های طبیعی و تغییر شیوه زندگی
bltبهداشت نیوز : رژیم غذایی ویژه برای کنترل و بهبود بیماری ها. توصیه های تغذیه ای برای مشکلات تیروئیدی
bltبهداشت نیوز : خطر لاغری های ناگهانی
bltبرنا : کمبود این ویتامین در زنان 6 هشدار جدی دارد
bltروز پلاس : از مصرف این اکسیر جوانی غافل نشوید + طرز تهیه
bltاقتصاد نیوز : همه چیز درباره آندوسکوپی معده
bltانتخاب : فقر ویتامین ب 12 در زنان و 6 هشدار جدی!
bltالف : از مصرف این اکسیر جوانی غافل نشوید
bltایران اکونومیست : با مصرف این غذای محلی از آلزایمر در امان بمانید
bltشیرازه : سرطان دستگاه گوارش از شایع ترین سرطان ها در شهرستان جهرم است
bltاتاق خبر : همه چیز درباره بیماری پلاگر
bltنی نی بان : تاثیر مصرف گشنیز در حاملگی
پستهای شبکه های اجتماعی مرتبط





 |  درباره ما |  ارتباط با ما |  تبلیغات |  آخرین پستها |  تیتراخبار |  خبرگزاریها |  صفحه اصلی | 

مخبر جامعترین و بزرگترین سایت جمع آوری اخبار ایران می باشد که توسط موتور هوشمند جمع آوری و پیش پردازش اخبار هزاران فید خبری را جمع آوری نموده و در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
مخبر هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده نخواهد داشت.